Форум

Договор аренды квартиры.

riana

Репутация: 20

Сообщений: 121

День добрый. слышала что можно составить самим и подписать с 2 свидетелями.без адвокатов и нотариусов и нигде не надо его регистрировать. мне нужен договор аренды для того чтоб сделать приглашение маме. а арендовть жилье буду у родствеников они согласны чтоб мы у них жили, но приглашение им лень офрмлять

Подскажите где взять образец на венгерском.спасибо.

riana

riana

Репутация: 20

Сообщений: 121

tomi2001  БОЛЬШОЕ СПАСИБО!

tomi2001

tomi2001

Репутация: 10

Сообщений: 60

http://www.ingatlankincstar.hu/szerzodes_lakasberlet.php

 

Bérleti szerződés

 

Amely létrejött egyrészről

 

………………………….………………………..…..(született: ….………….………………. 19…………….., anyja neve:

 

……………………………………., szem.ig.: …………………) ……………………………………………………………….

 

…………………………………………………………………… alatti lakos, mint bérbeadó – a továbbiakban: Bérbeadó

 

másrészről

 

 

………………………….………………………..…..(született: ….………….………………. 19…………….., anyja neve:

 

……………………………………., szem.ig.: …………………) ……………………………………………………………….

 

…………………………………………………………………… alatti lakos, mint bérlő – a továbbiakban: Bérlő között mai napon az alábbi feltételekkel.

 

Bérbeadó tulajdonát képezi a ………………………………………… ingatlan-nyilvántartásban …………………… hrsz. alatt felvett ……………………. megjelölésű, …………… nm alapterületű ingatlan, amely természetben a ……………………………………………………………………………………………….……………… alatt található.

 

A Bérbeadó, az 1. pontban körülírt ingatlanát jelen megállapodással, kizárólag lakás céljára bérbeadja a Bérlőnek, aki az ingatlant ennek alapján használatba veszi.

 

A bérlet ……………………..-tól lép életbe és …………………..-ig tart. A bérleti szerződést a Felek közös megegyezéssel meghosszabbíthatják.

 

A bérleti díj ……………, azaz …………………………………………… Ft/hó + rezsi, amely összeget a tárgyhóra vonatkozóan előre, legkésőbb a hónap 15. napjáig  köteles Bérlő a Bérbeadónak kifizetni. Felek megállapodnak abban, hogy a bérleti díj összegét az inflációtól függetlenül 20………..-ig változatlanul hagyják

 

Bérlő vállalja, hogy a bérlet időtartam alatt viseli az ingatlan valamennyi költségét, a közüzemi díjakat és egyéb felmerülő költségeket.

 

A bérleti díjat a Felek közös megegyezéssel módosíthatják. A Bérbeadó az évenkénti béremelésre vonatkozó ajánlatát legkésőbb a tárgyévet megelőző év december 15. napjáig köteles a Bérlővel írásban közölni.

 

Ha a Bérlő a fizetésre megállapított időpontig a bérleti díjat, illetve az 5. pontban rögzített költségeket nem fizeti meg, a bérleti szerződésben vállalt kötelezettségeit nem teljesíti, illetve a bérleményt rongálja, vagy rendeltetésével ellentétesen használja, a Bérbeadó köteles a Bérlőt - a következményekre történő figyelmeztetéssel - a teljesítésre, illetve a szerződésszerű magatartás tanúsítására írásban felszólítani. Ha a bérlő a felszólításnak 8 napon belül nem tesz eleget, a bérbeadó további 8 napon belül írásban azonnali hatályú felmondással élhet.

 

Bérlő a mai napon köteles ………… azaz ……………………………………………. Ft-ot kaucióként átadni a Bérbeadónak, aminek átvételét az e szerződés aláírásával igazol, és aki azt a bérleti viszony megszűnésekor,  Bérlő által a közüzemi díjak befizetésének igazolását követően teljes egészében visszaad. Amennyiben a Bérlő a bérleti díjjal, vagy a közüzemi díjak bármelyikével fizetési késedelembe esik, illetve az ingatlanban olyan kár keletkezik, amely a bérlőnek felróható, abban az esetben a kaució arányos részét Bérbeadó visszatarthatja. Abban az esetben is visszatarthatja Bérbeadó a kauciót, ha Bérlő a bérleti viszonyt a 3. pontban megadott határidő előtt mondja fel.

 

Bérlő az ingatlant kizárólag saját maga és közvetlen családtagjai számára használhatja, azt tovább albérletbe nem adhatja, illetve harmadik személy részére nem hasznosíthatja.

 

Bérlő köteles a bérlet fennállása alatt az ingatlant rendeltetésszerűen használni, a szokásos és a rendeltetésszerű használatnál rendszeresen felmerülő javítási munkákat saját költségén elvégeztetni.

 

Bérlő tudomásul veszi, hogy a bérleményben csak Bérbeadó előzetes írásbeli engedélyével és saját költségére végezhet beruházásokat, átalakításokat, korszerűsítést.

 

A bérlet fennállása alatt köteles a Bérlő az ingatlan állagát minden tekintetben óvni, az értékekre vigyázni, a vagyonvédelmet maximálisan biztosítani.

 

 A felek a bérleti szerződést bármikor írásban felmondhatják. A felmondás a hónap utolsó napjára szólhat, azzal azonban, hogy a felmondási idő nem lehet kevesebb… napnál. A határozott időtartamra szóló szerződés Bérlő általi, a 3. pontban meghatározott határidő előtti felmondása esetén Bérbeadó — a 8. pontban leírtaknak megfelelően — kaució visszatartással élhet. A határozott időre szóló bérleti szerződés az 3. pontban rögzített időtartam elteltével megszűnik, amennyiben azt a Felek közös megegyezéssel nem hosszabbítják meg.

 

A Bérlő jelen bérleti szerződés megszűnését követő 8 napon belül a bérleményt az átadáskori állapotnak megfelelően és felszereltséggel köteles a Bérbeadó részére visszaadni. Bérlő tudomásul veszi, hogy a bérleti jogviszony megszűnésekor a Bérbeadó nem köteles részére másik bérleményt vagy helyiséget biztosítani.

 

A felek birtokbaadáskor rögzítik, e szerződéshez tartozó mellékletben a víz, gáz és villanyórák gyári számát és mérőállását, valamint az ingatlanban található berendezéséket és berendezési tárgyakat.

 

Jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekre a Ptk. Bérletre vonatkozó szabályai az irányadók.

 

Szerződő felek jelen szerződést, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, jóváhagyólag írták alá.

 

 

 

 

…………………………………….., 20………………

 

 

 

 

 

-------------------------------------------------------                           ---------------------------------------------------

Bérbeadó                                                                                Bérbevevő

 

 

Előttünk, mint tanúk előtt:

 

 

 

Aláírás : …………..….…………………..….….…………… Aláírás : …………....………………….……………………….

 

Név     : …………..….…………………..….….…………… Név     : …………....………………….……………………….

 

Cím     : ……………..………………………………………  Cím     : ………………………………………………………..

 

Szem.ig.: ………………..…………..................................           Szem.ig.: ……………………………………..........................

 

 

 

 

Bérleti szerződés melléklet

 

 

Vízóra gyári száma  ……………………………. és mérőállás ………………………………………

 

Gázóra gyári száma ……………………………. és mérőállás ……………………………………...

 

Villanyóra gyári száma …………………………. és mérőállás ……………………………………..

 

Az ingatlanban található berendezések és berendezési tárgyak:

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ответить

Если вы хотите отвечать на форуме -Зарегистрируйтесь